Министерският съвет отпусна 782 587 лева за ремонт на две

...
Министерският съвет отпусна 782 587 лева за ремонт на две
Коментари Харесай

Над 782 000 лева за ремонт на образователни сгради след бедствия

Министерският съвет отпусна 782 587 лв. за ремонт на две учебни заведения и едно районно ръководство на образованието, по чиито здания са нанесени вреди от плевел вятър.

644 366 лв. получава Варненската морска гимназия „ Свети Николай Чудотворец “, която загуби част от покрива си. Средствата ще бъдат употребявани за реорганизация на покривите на образователния корпус, актовата зала, столовата, физкултурния салон и топлите връзки на гимназията. Предвижда се да бъде положена нова хидроизолация и топлоизолация и да се построи мълниезащита.

94 048 лв. за нова ограда получава Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) „ Юрий Гагарин “ в Петрич. Сегашната ограда на учебното заведение е претърпяла вреди в резултат на плевел вятър. Новата ще бъде построена от стоманобетонова структура и железни пана с обща дължина 157 м.

Правителството отпусна 44 173 лв. и на Регионалното ръководство по образованието в Хасково. Средствата са за ремонт на постройката „ Дом на учителя “. По нейния покрив са нанесени вреди от проливни дъждове и мощен вятър. С отпуснатите средства ще се ремонтират стени и тавани на засегнатите пространства и ще бъде сменена покриваната хидроизолация с повърхност от 420 кв. м.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР