Министерският съвет одобри трансфер в размер на 3 720 000

...
Министерският съвет одобри трансфер в размер на 3 720 000
Коментари Харесай

Супер новина! Най-после започва реконструкцията на Голямоконарско шосе!

Министерският съвет утвърди трансфер в размер на 3 720 000 лева по бюджета на община " Марица “ за обект " Реконструкция на пътно кръстовище - Пътна връзка " Пловдив - Автомагистрала " Тракия “ (възел " Запад “) “ с път за село Радиново и Индустриална зона " Марица “.

Съоръжението е първи стадий от огромния план за реорганизация и уголемение на Голямоконарско шосе. Той обгръща сектора от бул. " Дунав “ до транспортен възел " Царацово “ и кръстовището за Индустриална зона " Марица “ и е на територията на общините Пловдив и " Марица “.

Ремонтът на оборудването е значим, тъй като ще обезпечи транспортните връзки на Индустриална зона " Марица “ с Автомагистрала " Тракия “, както и с Пловдив и Околовръстния път за Асеновград.

Паралелно с построяването на кръстовището ще бъдат сменени всички подземни връзки и ще бъде сложена нова тръбно-канална мрежа. Така, при последваща замяна на кабели няма да се постанова ново разкопаване.

До края на годината се чака да бъде издадено и строително позволение за обекта. Реконструкцията ще започва през април  и ще завърши до октомври идната година. Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 година

Кметът на община " Марица “ Димитър Иванов съобщи, че персонално ще управлява осъществяването на този план от национално значение и благодари на държавното управление за отпуснатите средства.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР