Министерският съвет одобри разходи в размер на 2 милиона лева

...
Министерският съвет одобри разходи в размер на 2 милиона лева
Коментари Харесай

Правителството одобри 2 млн. лв. за нов български образователен и културен център в Будапеща

Министерският съвет утвърди разноски в размер на 2 милиона лв. за финансиране на план на Българското републиканско самоуправление (БРП) в Унгария за създаване на нов български учебен и културен център в Будапеща. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

В бъдещия съвременен център с обща повърхност от 3709 кв. м. ще бъдат настанени функциониращите към Българска работническа партия българско учебно заведение и детска градина, Българският културен, информативен и документационен център, Института за проучване на българите, Българският спектакъл „ Малко театро ", Българската изложба „ Б44 “, офисите на Дружество за национални танци „ Янтра " и Българското младежко сдружение.

Центърът ще е в непосредствена непосредственост до постройките на Българска работническа партия, Дружеството на българите в Унгария и Българската черква в Будапеща, които са съществени стълбове за запазване на българския дух на общността ни в Унгария.

Средствата в размер на 2 милиона лв. са допълнение към отпуснатата от унгарската страна финансова помощ от близо 7,2 милиона евро за строителството на новия център, като самопризнание за активността на българите в Унгария, за съхраняването на тяхната просвета и като залог за укрепването на тяхната общественост.

Проектът е една от най-големите вложения измежду националните малцинства в Унгария и ще способства за укрепването на българо-унгарското другарство, за повишение на престижа и поддръжката за българската общественост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР