Министерският съвет одобри промени в две наредби - Наредбата за

...
Министерският съвет одобри промени в две наредби - Наредбата за
Коментари Харесай

Променят две наредби, свързани с опазването на околната среда

Министерският съвет утвърди промени в две наредби - Наредбата за попречване на огромни повреди с рискови субстанции и ограничение на следствията от тях и Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

С измененията се преодоляват несъответствия и несъгласия на подзаконовата нормативна уредба с последните промени и допълнения на Закона за запазване на околната среда (ЗООС), осведомят от Министерски съвет.

В Наредбата за попречване на огромни повреди с рискови субстанции и ограничение на следствията от тях се уточняват текстове за възстановяване на формата и наличието на документите по глава седма, раздел I от Закон за опазване на околната среда.

С нови текстове в Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) се реализира цялостно сходство с наредбата на член 6, параграф 3, писмен знак в) от Директива 2011/92/ЕС по отношение на оценката на въздействието на някои обществени и частни планове върху околната среда и цялостно и вярно транспониране на Директивата.

Осигурява се цялостна бистрота и достъп на засегнатата общност до информация за провежданите процедури по Оценка на въздействието върху околната среда, допълват от държавното управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР