Министерският съвет одобри проект на Споразумение за сътрудничество в областта

...
Министерският съвет одобри проект на Споразумение за сътрудничество в областта
Коментари Харесай

България и Виетнам ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на образованието

Министерският съвет утвърди план на Споразумение за съдействие в региона на образованието сред държавното управление на Република България и държавното управление на Социалистическа република Виетнам за интервала 2019 - 2023 година, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В плана на документа са обхванати всички аспекти на динамичното развиване на двустранното съдействие в региона на образованието през последните години и са конкретизирани формите на съдействие, които плануват продан на положителни практики в региона на планирането, ръководството и развиването на образованието, поощряване на директното съдействие сред просветителните институции.

Посочени са квотите за продан на студенти, докторанти, специализанти, както и за реализиране на езикови специализации. Предоставя се опция за замяна на реципрочна основа на лектори по виетнамски й български език.

Насърчава се установяването на непосредствени връзки сред междинните и висшите учебни заведения в двете страни за продан на опит в региона на ръководството на образователния развой, за взаимни планове, в това число и за осъществяване на планове по стратегия Еразъм+, както и за проучване на историята, географията, езика, литературата и традициите на двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР