Министерският съвет одобри проект на Програма за съвместно действие между

...
Министерският съвет одобри проект на Програма за съвместно действие между
Коментари Харесай

София и Атина подписват съвместна програма за туризъм

Министерският съвет утвърди план на Програма за взаимно деяние сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Република Гърция за интервала 2024-2026 година в региона на туризма.

Документът отразява готовността на двете страни да засилят другарските си връзки и да допринесат за спомагателното развиване на съдействието в региона на туризма.

Страните ще предизвикват взаимното си съдействие, както за развиване на типовете туризъм с максимален капацитет за привличане на туристи, като СПА, културен, морски, планински, екотуризъм и други, по този начин и в региона на квалификацията на фрагменти и присъединяване в взаимни планове с европейско финансиране. Страните ще си сътрудничат в границите на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, Организацията за икономическо съдействие и развиване, Организацията за Черноморско икономическо съдействие и други

Гърция е измежду главните туристически пазари за страната ни. През 2022 година са регистрирани над 806 хиляди визити на гръцки туристи до България и над 1.3 млн. пътувания на българи до Гърция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР