Министерският съвет одобри Националните програми в образованието за 2023 г.

...
Министерският съвет одобри Националните програми в образованието за 2023 г.
Коментари Харесай

МС одобри 21 програми в образованието за 230 млн. лв.

Министерският съвет утвърди Националните стратегии в образованието за 2023 година Общо стратегиите са 21 и са на стойност близо 230 млн. лв., оповестиха от министерството на образованието и науката. Съдържанието им е разисквано на Отраслов съвет, имало е и публично разискване, сподели служебният министър Сашо Пенов. Две са новите стратегии. Първата се назовава " България - просветителни направления ", втората е " Неразказаните истории на българите ".

Първата стратегия замества завършилата стратегия " Отново дружно ", благодарение на която по време на коронавирус рецесията учениците ходеха на отмора. Сега те ще вземат участие в екскурзии от 2 до 5 дни и ще посещават обекти, свързани с историята, археологията, географията, биологията. За програмата могат да аплайват всички държавни, частни, духовни учебни заведения и неделните ни учебни заведения в чужбина.

Целта на втората стратегия е запазване на националната еднаквост посредством разнообразни действия на учебните заведения ни в чужбина. Например, локалната общественост може да изследва родовите си корени благодарение на Българска академия на науките и университетите ни. В програмата " Подкрепа за личностното развиване на децата и учениците " се планува нов модул - " Училища без експанзия ". Той ще дава опция за откриване на методите на предварителна защита и основаването на положителен климат в учебно заведение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР