Министерският съвет одобри изплащането на 16 400 евро за обезщетение

...
Министерският съвет одобри изплащането на 16 400 евро за обезщетение
Коментари Харесай

България ще плати обезщетение на мъж, подал жалба в Европа, че е малтретиран от полицията

Министерският съвет утвърди изплащането на 16 400 евро за обезщетение след съглашение по тъжба пред Европейския съд по правата на индивида. От позиция на членове 3, 13 и 14 от Конвенцията жалбата се отнася до изказванията на жалбоподателя, че е бил измъчван от полицията и частни лица, както и до неналичието на дейно следствие в това отношение , стимулирано по-специално от дискриминационно отношение, учредено на ромския му генезис . Въпросите по обсъжданото дело съставляват добре открита процедура на Европейски съд по правата на човека.

В сходство с политиката на Европейски съд по правата на човека да предизвиква другарските съглашения и в светлината на откритата му процедура, както и опцията на страните да сключат приятелско съглашение на съображение член 39 от Конвенцията, жалбоподателят одобри препоръчаната декларация за обезщетение за претърпените от него вреди. С одобряването от Европейски съд по правата на човека на постигнатото съглашение делото ще бъде прекъснато.

За извънсъдебното споразумяване на разногласието със подписване на приятелско съглашение, българското държавно управление одобри да изплати на жалбоподателя обезщетение в размер на 16 400 евро за всички имуществени вреди, разноски и разходи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР