Министерският съвет на Република България прие Решение, с което изменя

...
Министерският съвет на Република България прие Решение, с което изменя
Коментари Харесай

Увеличава се съставът на Делегацията на България към НАТО

Министерският съвет на Република България одобри Решение, с което променя и усъвършенства състава на Делегацията на България към НАТО (ДРБН).

С приемането на това Решение на Министерския съвет се урежда изменение в състава на ДРБН по отношение на повишените задължения, свързани с провокации в сигурността и защитата и новите начинания на Алианса.

С актуалното Решение се усилва съставът на Делегацията на България към НАТО с две нови длъжности, които ще бъдат заети от Министерството на защитата.

Министерският съвет одобри също по този начин решение за разрешаване присъединяване на контингент от въоръжените сили на Република България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната интервенция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина (EUFOR ALTHEA).

Контингентът се състои от рота и народен поддържащ детайл в състава на многонационалния батальон на EUFOR в интервенция ALTHEA. С това присъединяване се покачва ангажираността на страната ни към обезпечаване на сигурността и стабилността в Босна и Херцеговина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР