Министерски съвет взе решение, с което одобри закупуването на 3000

...
Министерски съвет взе решение, с което одобри закупуването на 3000
Коментари Харесай

Ново лекарство срещу коронавирус влиза в употреба у нас

Министерски съвет взе решение, с което утвърди закупуването на 3000 дози монопонални антитела - нов лекарствен артикул за . Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров по в Министерски съвет.

Той не посочи за кой артикул става въпрос, само че съобщи че става дума за лекарствен артикул, забранен за приложимост. Министърът е разрешил потреблението му със заповед. Въпреки че не бе конкретизирано името на препарата, от известно време се приказва, че най-вероятно става въпрос за.
 Антиваксъри и политици се смесиха с митинга на незабавните медици пред Министерство на здравеопазването (СНИМКИ) Антиваксъри и политици се смесиха с митинга на незабавните медици пред Министерство на здравеопазването (СНИМКИ)
Спешни медици - лекари, медицински сестри, водачи на коли за спешна помощ и санитари от цялата страна и Коронавирус отделенията в лечебните заведения започнаха про...

Идеята на лекарството обаче е да стопира размножаването на вируса в тялото и надлежно то би трябвало да се взема допустимо най-рано, а не когато се е стигнало до тежко положение, в каквото се намират голяма част от пациентите в лечебните заведения.

" Това е нов лекарствен артикул, втора опция на лекарите да лекуват заболели с ковид. Досега имаше единствено една опция - с " Ремдесивир ", посочи той.

По-рано през днешния ден здравният, че " всеки четвърти, лекуван с " Ремдесивир ", е умрял . " Ние ще сме изправени пред обстановка доста скоро да осигурим болнични кревати. Трябва да изберем живота, това е по-важно ", добави той.

Според професор Татяна Червенкова лекуване с ремдесивир се предлага при започване на болестта – в първите 5-7 дни, когато е налице вирусна репликация. При публикувания в този момент делта-вариант този интервал е 3-6 дни. Пациентите нормално влизат в болница към 7-10 ден от заболяването, когато включването на противовирусен медикамент, какъвто е " Ремдесивир ", не е целесъобразно.
 Как Сърбия разви ваксионационния туризъм Как Сърбия разви ваксионационния туризъм
Официално Сърбия е кандидатка за участие в Европейски Съюз и гледа на Запад. Но присъединителните договаряния значително са в застой. В последн...

Първите доставки на новото лекарство от същия вид като " Ремдесивир " се чакат до края на този месец, като се прави всичко срокът да бъде скъсен. Решението на министъра е изненадващо, тъй като новият препарат ще се употребява точно за болнично лекуване, а не при първични признаци, каквато в действителност е предназначението му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР