Министерски съвет прие промени в закона за политическите партии, според

...
Министерски съвет прие промени в закона за политическите партии, според
Коментари Харесай

Борисов чу Слави: Правителството фиксира партийната субсидия на 11 лв. за глас

Министерски съвет одобри промени в закона за политическите партии, съгласно които държавната дотация за партиите се фиксира на 11 лв. на глас. 

Субсидията на политическите партии у нас, получили над 1% поддръжка на парламентарни избори, изненадващо се оказа не 11 лв., а 13,23 лв.. Това стана ясно от обява на шоумена Слави Трифонов във фейсбук преди към седмица. Главният прокурор разпореди инспекция дали са осъществени нарушавания на Закона за политическите партии при установяване на дотациите за партиите за 2018 г. 

С решението на държавното управление, взето неприсъствено, се дефинират правила за образуване и систематизиране на държавната дотация, като се уреждат връзки по отношение на използването на закона в предишни години, оповестиха през днешния ден от държавното управление. 

Доразвива се уредбата, обвързвана с обмисляне на нужните разноски за държавната дотация, като се диференцират случаите, в които в границите на бюджетната година правоимащите получават държавна дотация за цяла календарна година или за по-кратък интервал. Също по този начин се планува плануваните по централния бюджет за съответната година разноски да бъдат индикативни.

При така  препоръчаната законова уредба общият размер на държавната дотация за политическите партии и обединения за една година ще бъде понижен с 6,5 млн.лева.

Предложеният метод на пресмятане на общия размер на държавната дотация за политическите партии и обединения ще бъде отвеян за интервала от 26.05.2016 година до изплатената към 30.04.2019 година и икономията за бюджета би възлязла на 18,6 млн. лв., прецизират от " Дондуков " 1. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР