Министерски съвет правилно реши да предложи на Народното събрание въвеждането

...
Министерски съвет правилно реши да предложи на Народното събрание въвеждането
Коментари Харесай

Йотова: Извънредното положение не е, за да всява паника, а за да спасява от паника

Министерски съвет вярно реши да предложи на Народното събрание въвеждането на изключителни ограничения. Народно събрание вярно реши да ги гласоподава. Министърът на опазването на здравето вярно издаде заповед да влязат в действие. За несигурно време ще живеем друго, с други правила и би трябвало да свикнем с тази мисъл. Спорът не е дали страната би трябвало да бъде в изключително състояние, а по какъв начин то да даде най-хубавите резултати. Извънредното състояние не е, с цел да всява суматоха, а с цел да избавя от суматоха. Това написа в профила си във " Facebook " вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Подкрепям изключителните ограничения, тъй като:

* Страната е в рецесия, чийто край мъчно може да се планува.

* Защото изходът са правилните и навременни решения за справяне в съответната обстановка.

* Защото още по-важно е ръководството на рецесията от всички страни - от попречване на нови огнища на болест до лекуването на към този момент потърпевшите.

* Защото синхронът на институциите е наложителен, да работят дружно и да взимат мощни и смели решения.

* Защото в този момент най-ценни са лекарите, сестрите, медицинските чиновници. Хората в бели одежди ще се оправят с вируса. Познавам ги и им имам вяра. Няма здравна система, която може да издържи в такава рецесия, в случай че не я защитим със личната си отговорност.

* Защото изключителните ограничения би трябвало да стигнат до най-малкото село и да се подсигурява здравна сигурност на всеки български жител и всеки да има достъп до здравна помощ.

* Защото локалните управляващи са решаващи за ограничение на рецесията.

* Защото специфични ограничения са нужни за най-слабите, най-уязвимите. Самотни възрастни хора, хора с увреждания, хора в отдалечените региони.

* Защото от още повече внимание се нуждаят фамилиите на инфектираните пациенти и те би трябвало да знаят, че не са сами.

* Защото за мнозина българи всеки неработен ден понижава фрапантно приходите. Затова е належащ народен фонд за подкрепяне на най-засегнатите.

Защото сме българи. Защото можем да бъдем единни пред лицето на рецесията. Защото можем да се оправим! ", написа още Йотова. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР