Министърката на търговията на САЩ Джина Раймондо пристигна тази вечер

...
Министърката на търговията на САЩ Джина Раймондо пристигна тази вечер
Коментари Харесай

Американският министър на търговията пристигна на посещение в Китай

Министърката на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо дойде довечера на посещаване в Китай, оповестиха китайски държавни медии, представени от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това става на фона на опити на двете международни сили да снижат напрежението между тях.

Раймондо, която ще остане в Китай до сряда, е следващият върховен американски представител, който посещава тази страна от началото на годината.

При слизането си от самолета на летището в Пекин Раймондо беше посрещната от Лин Фън, шеф на отдел " Америка и Океания " в китайското министерство на търговията. Двамата се ръкуваха с усмивка, както заяви Китайската централна телевизия.

Американското министерството на търговията означи, че Раймондо " чака с неспокойствие градивни полемики за комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай, за провокациите пред американските предприятия и областите на евентуално съдействие ".

Освен Пекин, Джина Раймондо ще посети и Шанхай.

Китайското министерство на търговията на собствен ред съобщи, че Пекин ще показа с министърката безпокойствата си, " като в същото време чака задълбочени полемики за разрешаване на икономическите и комерсиалните разногласия ".

Двустранните връзки остават напрегнати по редица въпроси - от търговията през обстановката в Южнокитайско море до въпроса за Тайван. Сред главните различия са комерсиалните ограничавания, наложени от Съединени американски щати върху износа за Китай на някои американски артикули, основно от сферата на високите технологии. Вашингтон счита, че тези ограничавания са от решаващо значение за опазване на националната сигурност, само че съгласно Пекин основната им цел е да се забави икономическият напредък и развиване на Китай.

При визитата си в Пекин предишния месец министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън се опита да успокои китайските управляващи по отношение на многочислените американски ограничавания. Американският делегат по въпросите на климата Джон Кери посети Китай през юли. През юни в Пекин бе на посещаване американският държавен секретар Антъни Блинкън - американската аудиенция на най-високо ниво от 2018 година насам, припомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР