Министърката на икономическото сътрудничество и развитие на Германия Свеня Шулце

...
Министърката на икономическото сътрудничество и развитие на Германия Свеня Шулце
Коментари Харесай

Германия обеща на Украйна още 52 млн. евро помощ за възстановяване

Министърката на икономическото съдействие и развиване на Германия Свеня Шулце даде обещание на Украйна още 52 милиона евро за възобновяване , съобщи ДПА.

" Намираме се във война за възобновяване на Украйна и превръщането ѝ в свободна и самостоятелна Украйна ", сподели през вчерашния ден Шулце по време на визитата си в крайбрежния град Одеса в южната част на страната.

Заради ограничения за сигурност визитата бе защитавано в загадка до тази заран. Допълнителните милиони помощ за украинските градове са планувани за отопление, електрически генератори, медицински грижи и административни разноски.

През 2022 година немското министерство на икономическото съдействие и развиване даде на Украйна към 600 млн. евро помощ.

Това е второ посещаване на Шулце в Украйна от началото на съветската инвазия през февруари предходната година. Първото се състоя в края на май 2022 година, когато тя пътува до Киев.

Вчера Шурце беше съпроводена от украинския вицепремиер и министър на инфраструктурата Олександър Кубраков. Днес тя ще посети и община покрай границата със прилежаща Молдова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР