Министърът нарече това премерен, ограничен и симетричен отговор на атаката

...
Министърът нарече това премерен, ограничен и симетричен отговор на атаката
Коментари Харесай

Военният ни министър Израел отговори премерено на Иран, ударени са и проксита в Ирак и Сирия

Министърът назова това " обмислен, стеснен и съразмерен отговор " на офанзивата на Иран против Израел от събота, в която бяха изстреляни стотици дронове и ракети. Техеран мотивира това като отмъщение след хипотетичен израелски удар против неин посолски комплекс в Сирия. По-късно обаче означи, че  че " най-модерните ракети на страната не са били употребявани ".

" Използвахме остарели оръжия с минимална мощ против ционисткия зложелател ", сподели нощес бригаден военачалник Амир Али Хаджизадех, пълководец на аерокосмическите сили. Според министър Запрянов в тази ситуация на Израел са употребявани " много по-прецизни оръжия ". 

" Надяваме се, че няма да последва нова вълна от удари от страна на Иран ", добави българският боен министър. Според него " премереният удар от страна на Тел Авив дава опция за деескалация на спора в Близкия изток ".

" По никакъв метод от това деяние на Израел не е застрашена военно България. Нашето разузнаване следи ситуацията. Не се постанова да подхващаме дейности ", увери министърът на защитата.

От пресцентъра на Министерския съвет показаха, че във връзка със обстановката в Близкия изток служебният министър-председател и държавното управление са в непрекъсната съгласуваност с отрасловите ведомства и службите за сигурност и наблюдават обстановката , като има подготвеност за евакуация на българските жители. Към момента няма директна военна заплаха за страната ни , твърдят от Министерски съвет.  

Министерството на външните работи също заяви, че следи с нараснало внимание развиването на ситуацията в Близкия Изток.

" Министерство на външните работи е в директна връзка с българските дипломатически представителства в региона. Дадени са нужните инструкции, в това число и по повод застраховане сигурността на техния персонален състав и на намиращите се там български жители. Министерство на външните работи поддържа действен контакт и с партньорските страни и има подготвеност да предприеме нужните дейности съгласно по-нататъшното развиване на обстановката ", оповестиха от пресцентъра на ведомството. 

Извън напрежението в Близкия изток министър Запрянов разяснява в телевизионното студио през днешния ден изказванията, че е " министър на ГЕРБ ". Отбелязвайки, че в никакъв случай не е бил член на партия, министърът сподели, че Бойко Борисов го припознавал като " собствен ", тъй като политиката, която Запрянов следва, е евроатлантическа и тясно обвързвана с помощта за Украйна.  " Благодарен съм на господин Борисов, че припознава моята политика като предпочитана и за самата партия ", добави министърът. Да, работил с ГЕРБ, само че като специалист, призна въпреки всичко Запрянов. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР