Министърът на земеделието Румен Порожанов ще представи в парламента хода

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов ще представи в парламента хода
Коментари Харесай

Ходът на европейските дебати по новата обща селскостопанска политика представя в НС Порожанов

Министърът на земеделието Румен Порожанов ще показа в Народното събрание хода на европейските диспути по новата обща селскостопанска политика, която ще се ползва в идващия програмен интервал.

Дебатите по новата селскостопанска политика са значими, защото засягат финансирането на земеделието.

Изслушването на Порожанов в Народно събрание е броени дни преди всички аграрни министри от страните-членки на Европейски Съюз да се съберат за неофициално съвещание в София, на което още веднъж ще обсъдят измененията в бъдещата селскостопанска политика. Не всички промени са конкретизирани. Това, което е несъмнено обаче, е че понижение на парите за земеделие ще има.

В идните договаряния България ще упорства понижението на бюджета да не бъде над до момента избраното орязване с 0.79%. За редица други страни свиването на бюджетите е с близо 4 на 100. Разликите при свиването на парите при обособените страни са свързани с политиката на доближаване, само че огромна част от старите страни – членки, при които намаляването на бюджетите е най- съществено, се опълчват на смяната. Дори и при тези проценти до уеднаквяване на дотациите, няма да се стигне. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР