Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, предаде БНР

...
Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, предаде БНР
Коментари Харесай

Министърът на земеделието Кирил Вътев подаде оставка

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, съобщи БНР с позоваване на Министерския съвет.

Вътев беше един от четиримата министри на постоянното държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които резервираха постовете си и в служебния кабинет.

Пребиваването му в министерството на земеделието досега е обвързвано с редица законодателни начинания, които браншовите организации чакат от дълго време, само че и с редица недоволства, митинги и искане за отстраняването му от поста.

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа. Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет той подаде оставка.

Все още няма посочени претекстове.

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде изменен, като земеделският министър Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР