Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие в

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе участие в
Коментари Харесай

Министър Вътев взе участие в официалното откриване на Международното изложение „АГРА 2023“ в Словения

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев взе присъединяване в формалното разкриване на Международното ревю за земеделие и хранителни артикули „ АГРА 2023 " в гр. Горня Радгона, Словения.

По-рано през днешния ден министър Вътев организира неофициална среща с министъра на земеделието, горите и храните на Република Словения Ирена Шинко, по време на която бяха разисквани провокациите в аграрния бранш, опциите за обмяна на опит и положителни практики в региона на пчеларството. Сред тематиките на диалог, които бяха разисквани от двамата министри беше и идното присъединяване на България като страна сътрудник на ревюто " АГРА " през идната година.

На българския щанд министър Вътев посрещна президента на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която публично откри ревюто.

За поредна година Министерството на земеделието и храните провежда присъединяване в ревюто с народен щанд. Той е ситуиран на повърхност от 69 кв. м., като на него тази година се показват пет компании, които оферират мед, пчелни артикули, млечни артикули и етерични масла.

Престижното ревю се организира за 61-и път в гр. Горня Радгона. На него се презентират най-новите технологии в производството, развъждането и преработката на земеделска продукция, в наличието на водещите международни марки в селскостопанската, горската техника, както и в оборудването за хранително-вкусовата индустрия. Представят се и висококачествени аграрни култури, хранителни артикули, ястия и виновност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР