Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откри ловния сезон

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откри ловния сезон
Коментари Харесай

Вътев: Ловците трябва да спазват инструкциите за безопасност при лов

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев откри ловния сезон за дръпнат дивеч в държавното горско стопанство „ София “ до Ловна хижа квартал „ Челопечене “.

Министър Вътев съобщи, че правоспособните лица, имащи право да ловуват в страната, са над 150 000 . Той напомни, че би трябвало да се съблюдават всички ограничения за сигурност, а преди излет се вършат пълноценни инструктажи.

Ловът би трябвало да стартира най-рано един час преди изгрев слънце и да приключва най-късно час след залез слънце , напомни министър Вътев.

„ При сигнал за бракониерство ще бъдем безкомпромисни “, съобщи изрично министърът на земеделието и храните.

Заместник-министърът на земеделието и храните Георги Тошев също прикани да се съблюдават ограниченията за сигурност и прикани ловците да са деликатни , защото се намираме в пожароопасен интервал.

„ Борбата с бракониерството е наша съществена активност. Това се потвърждава от хванатите бракониери от чиновниците на районните ни дирекции по горите. Правим всичко допустимо да увеличим интензивността и резултата от тази наша активност ”, разяснява заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов.

Министерството на земеделието и храните напомня, че по традиция ловът в България започва във втората събота на месец август. Тази година ловния сезон за дръпнат дивеч – пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и елементарна бекасина , стартира на 12 август. Задължително е да се съблюдават откритите правила за отстрел от един ловджия за един ловджийски излет, с цел да се обезпечи стабилно развиване на дивечовите популации и опазване на екологичното равновесие в природата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР