Министърът на земеделието д-р Иван Иванов проведе срещасъс свои колеги

...
Министърът на земеделието д-р Иван Иванов проведе срещасъс свои колеги
Коментари Харесай

Министрите на земеделието от европейската левица собщи усилия в подкрепа на сектора 

Министърът на земеделието доктор Иван Иванов организира срещасъс свои сътрудници от ПЕС преди съвещанието на Съвета поземеделие и риболовство в Люксембург. Министрите обсъдиханеобходимостта от търсене на нови благоприятни условия заподпомагане на земеделските производители в Европейски Съюз.

Министър Иванов и португалският му сътрудник запознахаучастниците с настояването на 13 страни членки за извънреднавременна мярка със средства от Европейския земеделскифонд за развиване на селските региони. Този въпрос ще серазглежда в границите на съвещанието на Съвета. Присъстващите министри бяха единомислещи, че цените наторове, дизел, електрическа енергия и газ са нарастнали донепоносими за фермерите нива.

Всички министри подчертаха, че би трябвало да се обединят напъните за намиране на баланс сред подпомагането изелените цели. Най-важно е да запазването наконкурентоспособността на земеделските производители, зада продължат да обезпечават продоволствената сигурност вЕС и включването в филантропичните задачи в изискванията навойна. Министрите ще бъдат в непрекъснат контакт, щеобменят опит в правенето на пакети за подкрепяне и щеправят общи оферти до Европейска комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР