Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров вече не е категоричен в

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров вече не е категоричен в
Коментари Харесай

Здравният министър вече не е категоричен за връщането за големите ученици в клас

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров към този момент не е безапелационен в поръчката си, дадена преди дни, че. Това се разбра от изявление на министъра на брифинг.

" Кога ще тръгнат учениците, взема решение министърът на образованието и науката ", сподели Кацаров в отговор на въпрос на " Дневник " дали удостоверява поръчката си. " Убеден съм, че идната седмица е изцяло допустимо децата след пети клас да стартират да вървят на учебно заведение в условия на безвредна среда ", съобщи министърът на опазването на здравето на 24 ноември в ефира на Би Ти Ви.

Министърът на образованието акад. Николай Денков към този момент отхвърля да зададе съответни упования и неколкократно е заявявал, че в страната няма задоволително проби. (За проблемите с търсенето и обезпечаването на проби за учениците четете )

По думите му седмично трябват 1.4 млн. проби за всички искащи възпитаници, а по данни на Министерството на образованието от 25 ноември в склада на Българския червен кръст има 114 300 теста.

По думите на Кацаров обаче до края на деня ще бъдат дадени на Министерството на образованието 1 млн. теста. " По наша преценка това би било задоволително, с цел да се обезпечи образователния развой до края на годината ", счита министърът на опазването на здравето.

До 26 ноември пък компании могат да аплайват по поръчка на здравното ведомство за. Оттук насетне обаче с поръчването на тестванията ще се занимава Министерството на образованието, разгласи Кацаров.

В заповед, която се чака да бъде оповестена по-късно, са чака да бъде записано, че от 1 декември ще могат да се организират извънкласни действия и дуално образование, в случай че децата и преподавателите имат или са били изследвани при започване на образователния ден с щадящ тест. Изискването за проучване ще отпадне откакто заболеваемостта в дадена община спадне под 250 души на 100 хиляди население за интервал от две седмици, каквито са разпоредбите и в този момент.

" Може да се организират дуални образования, извънкласни занимания, основават се благоприятни условия за самостоятелни съвещания, явяване на изпити, съвещания с преподаватели ", съобщи министърът на опазването на здравето.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР