Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров ще предложи по-високи заплати за

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров ще предложи по-високи заплати за
Коментари Харесай

Кацаров ще предложи от догодина по-високи заплати в спешната медицинска помощ

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров ще предложи по-високи заплати за работещите в незабавната здравна помощ. Това ще стане с бюджета за идната година, разгласи самият той пред публицисти откакто взе участие в гала по освещаването на 18 нови коли за спешна помощ, които ще бъдат разпределени в разнообразни точки на страната.

Не пожела да посочи с какъв брой ще бъдат нараснали заплатите, само че сподели, че с смяна в един от медицинските стандарти, се дава опция повече лечебни заведения да разкриват незабавни центрове, което по думите му ще облекчи работата на профилираните звена за незабавна помощ.

Разказа, че планът, по който са доставени в този момент тези коли за спешна помощ, е почнал през 2014 година, спиран е на няколко пъти, и в този момент продължава с обявявани и сега поправки на някои незабавни центрове. Очаква се доставката и на още 14 коли за спешна помощ, които са високопроходими.

В отговор на въпрос уточни, че в Министерството на здравеопазването няма сигнали за обикалящи от болница на болница коли за спешна помощ поради липса на изясненост къде има свободни места. Призова в случай че има такива случаи, те да бъдат подавани на министерството или на Изпълнителната организация " Медицински контрол ".

По мотив ограничения за стягане на разпоредбите поради ковид, той разгласи, че става дума за две групи ограничения, различни една на друга като се търси най-хубавото решени, с цел да не се затварят бизнеси и учебни заведения. те ще бъдат разисквани в понеделник. Подчерта, че едно от предложенията е ограниченията особено за учебните заведения да се дефинират на общинско, а не на регионално равнище, тъй като това ще разреши допълнително образователни заведения занятията да са присъствени.

На въпрос за това по какъв начин приема предлагането на асоциацията на лечебните заведения неимунизираните сами да заплащат лекуването си, в случай че се заразят с ковид, Кацаров сподели, че е прочел за концепцията и тя ще бъде разисквана от специалистите и юристите на ведомството като допусна, че предлагането е постъпило и там. Смята, че евентуално това ще влезе в несъгласие със законодателството и о сподели да взима страна по въпроса до момента в който не получи мненията на специалистите.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР