Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, представители на синдикатите и на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, представители на синдикатите и на
Коментари Харесай

По-високи заплати очакват с новия колективен трудов договор в здравеопазването

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, представители на синдикатите и на браншовите организации в бранш Здравеопазване подписаха Колективния трудов контракт (КТД) за 2019 година , оповестиха от Министерството на здравеопазването. Договорът регламентира трудовите и осигурителни връзки на работещите в здравната система.

Целта на контракта е по-високи минимални прагове на трудовите хонорари за хората, които работят в системата на опазването на здравето .

Отрасловото съглашение се ползва за всички лечебни заведения . То е наложително и за второстепенни разпоредители с бюджетни средства към министъра на здравеопазването; за структурите по учебно и детско опазване на здравето . Прилага се и за здравните кабинети в профилираните институции за даване на обществени услуги за деца и възрастни .

 Над 500 млн. лева повече за здраве в проектобюджет 2019 Обновена
Над 500 млн. лева повече за здраве в проектобюджет 2019

Новата мегаагенция и другите промени са оправдани като бързи промени

Министър Ананиев чака индикаторите за начална работна заплата в бранш " Здравеопазване " по категории личен състав, залегнали в Колективния трудов контракт да бъдат реализирани . Това да стане база за надграждане в идващите години, надява се министърът.

 11 000 медицински сестри не доближават у нас
11 000 медицински сестри не доближават у нас

13 000 са зад граница

Ананиев се надява груповият контракт да стане база, която да покаже пътя за задоволеност от здравните услуги както на пациентите, по този начин и на медиците и хората, заети в лечебната активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР