Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на
Коментари Харесай

Ето актуализираната заповед на Ананиев, с която от утре се отварят заведенията

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през актуализира заповедта, с която от на следващия ден, 6 май, на заведенията за хранене, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се позволява да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при съблюдаване на избрани противоепидемични ограничения.

В обновената заповед на министъра се показва, че дистанцията сред масите в заведенията би трябвало да бъде най-малко 1,5 метра. Обслужващият личен състав би трябвало да бъде с сложена защитна маска за лице или със предпазен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

С новата заповед е обновено и дистанцията сред чадърите в независими плувни комплекси и басейни. Разстоянието сред два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите навън към басейните, би трябвало да бъде минимум 5 метра.

Шезлонги и чадъри стават безвъзмездни. В заведенията масите ще бъдат на 1,5 м разстояние

С издадената през днешния ден заповед се позволяват и визитите на музеи навън, при съблюдаване на условието за обществена отдалеченост и всички противоепидемични ограничения.

Със Заповед № РД-01-250/05.05.2020 година можете да се запознаете по-долу.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР