Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде Заповед № РД-01-159/27.03.2020 г.,

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде Заповед № РД-01-159/27.03.2020 г.,
Коментари Харесай

Болницата в Мездра е сред лечебните заведения, определени за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде Заповед № РД-01-159/27.03.2020 година, с която дефинира лечебните заведения за болнична помощ за интензивно лекуване и съответните структури в тях, които да правят лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19.
В заповедта е посочено кои лечебни заведения правят лекуване и наблюдаване на пациенти с COVID-19 в неусложнено положение и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в положение, изискващо интензивно лекуване. В заповедта е посочено и разпределението на болничните кревати по лечебни заведения.
Сред лечебните заведения и съответните структури в тях, избрани да правят лекуване и наблюдаване на неусложнени случаи на COVID-19, е Вътрешно поделение на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД, с брой кревати по номенклатура - 21, а измежду тези, които ще обслужват пациенти с COVID-19 в положение, изискващо интензивно лекуване - Отделение по анестезиология и интензивно лекуване (ОАИЛ) на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД, с брой кревати по номенклатура - 6.
Съгласно наредбите на здравния министър, медицинският личен състав в тези лечебни заведения за болнична помощ следва да бъде обезпечен с персонални защитни средства и да съблюдава въведените в лечебното заведение хигиенични и противоепидемични ограничения.
Ръководителите на въпросните лечебни заведения за болнична помощ би трябвало да обезпечат използването на заповедта, включително, при опция, да подхващат дейности по осъществяване на целесъобразните условия по Приложения №3 и №4 от заповедта, в това число и посредством взаимоотношение с други лечебни заведения.
Лечебните заведения за болнична помощ следва да подхващат дейности, при опция, с оглед подписване на анекси към договорите с НЗОК за осъществяване на КП №104 „ Диагностика и лекуване на контагиозни вирусни и бактериални болести - остро протичащи, с затруднения “, в действие до овладяваме ма епидемиологичната конюнктура, при условия и по ред, избрани от Надзорния съвет на НЗОК.
Със заповедта на здравния министър може да се запознаете тук: https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/03/27/1585300522475document_rd-01-159.pdf

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР