Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е разпоредил незабавна проверка в

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е разпоредил незабавна проверка в
Коментари Харесай

Ананиев е разпоредил незабавна проверка в центъра по хемодиализа във Видин

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е разпоредил незабавна инспекция в центъра по хемодиализа във Видин. Заместник-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков пътува за Видин, с цел да ревизира на място каква е обстановката.
Създадена е организация пациентите от Видин да бъдат превозени гратис до лечебните заведения в Монтана и Лом.
В околните дни Министерството на здравеопазването ще даде 180 хиляди лева на болничното заведение във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, кревати и водоочистваща система. Средствата са обезпечени от Министерския съвет в края на септември т.г.
По информация на шефа на лечебното заведение във Видин повредата в центъра по хемодиализа ще бъде отстранена до края на седмицата и от понеделник апаратът ще работи.
Припомняме, че заболели на хемодиализа останаха без лекуване във Видин поради повреда в системата на болничното поделение на 1 октомври.
Повредата в системата поражда след ВиК повреда по мрежата. Болните ще могат да употребяват апаратите за хемодиализа, само че има риск от затруднения.
" Който даде единодушието си, че макар предстоящи затруднения е склонен, ние сме подготвени да го включим и да го диализираме ", изясни дежурният доктор в МБАЛ Видин.
Част от останалите без лекуване пациенти избраха да създадат идната си диализа в Монтана на лични разходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР