Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната
Коментари Харесай

Освободиха директора на фалиралата болница за деца с увреждания в Котел

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев освободи шефа на Специализираната болница за рехабилитация в град Котел.

Меджидиев посети изключително града и се срещна на място с кмета Коста Каранашев, лекари и медицински експерти от СБР – Котел, както и с шефа на лечебното заведение доктор Цветан Влахов.

Майки описват, че в лечебното заведение места има, само че се отхвърля банкет на пациенти

„ Проблемите на болничното заведение се дължат на неприятен мениджмънт. Научих, че заболели са връщани съзнателно при съществуване на кревати, а личният състав е принуждаван да напуща със закани. Това за мен е неприемливо. Затова неотложно освобождаваме шефа. Новият шеф няма да го предпочитам аз. Ще назнача подобен, който се приема от личния състав и има съответните качества “, обясни министърът.

Той добави, че е получил уверението на лекарите и медицинските експерти, че са подготвени да възобновят активността на болничното заведение и даже напусналите са подготвени да се върнат на работа при един добър мениджмънт.

„ Освен това имам уверението на кмета и представители на Общинския съвет на Котел, че отговорностите, които болничното заведение има към Общината, в размер на към 100 хиляди лева, ще бъдат опростени “, добави Меджидиев.

Не е допустимо даването на медицинските услуги заради напуснал личен състав

Управителят на болничното заведение Цветан Влахов е уведомил Министерството на здравеопазването едвам на 16 май за актуалните проблеми на заведението – трайно понижаване на броя минали пациенти в продължение на 5 месеца, повишаване на комунално-битовите разноски, неспособност за погашение на възнагражденията на личния състав, овакантяване на личен състав, показват от Министерство на здравеопазването.

„ Болницата е прелестна и има голямо бъдеще. Трябва да се открие една спомагателна лечебна активност за дълготрайно лекуване и тогава по Наредба №3 болничното заведение като такава в далечен район, може да получи в допълнение субсидиране от Министерството на здравеопазването “, увери служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР