Mинистърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви пред БНТ, че

...
Mинистърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Радев: Усещането за безнаказаност в обществото е лъжовно

Mинистърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи пред Българска национална телевизия, че чувството за безотговорност в обществото, подбудено от множеството произшествия напоследък, е лъжовно, тъй като престъпността понижава, а разкриваемостта се усилва.

Като образец той даде статистика за броя на умишлените убийства от 90-те години, съпоставени с тези от последните години.

Вътрешният министър акцентира, че обстановката с престъпността не е такава, каквато наподобява на повърхността. Въпреки това той отхвърли да има подмолен или таен скрит план.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Безкомпромисни сме по повод да намерим всички убийци и побойници. Нормално е да желаеме да разберем оптимално бързо какво се случва, само че не трябва да бързаме.

Той акцентира, че един от най-важните детайли на публичната сигурност е предварителната защита на закононарушенията, както и дейното присъединяване на обществото в разкриването на закононарушенията.

"Не можем на всички места да сложим камери, само че жителите имат по две очи и уши, на тях можем да разчитаме най-вече. Работим, само че се надяваме всички да сме съпричастни - става дума и да предварителна защита ", сподели Радев.

Министър Радев акцентира, че в построяването на престиж на чиновниците на реда вземат участие както самите те, по този начин и обществото и медиите.

"Ако жителите са удовлетворени от нас, заплатите щяха да порастват, това споделям на чиновниците си ", разяснява още министърът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР