Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери жителите на Брусарци,

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери жителите на Брусарци,
Коментари Харесай

Валентин Радев: Пожарната в Брусарци остава да работи

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев увери жителите на Брусарци, че секторът на пожарната в града остава да работи и евентуално няма да бъде закрит.

" Тук съм по поръка на премиера. Разбирам вашата болежка и за мене е явно, че никой до момента ни ви е обяснил и не ви е споделил за обстановката в пожарната ", сподели вътрешният министър Валентин Радев след среща с кмета, регионалния шеф и общинските съветници на село Брусарци.

 Снимка 322757
Източник:

Министърът посочи, че най-сериозната неточност е,че хората не са били осведомени за подхванатите стъпки за опазване на пожарните сектори по места . По думите на Валентин Радев стана ясно, че Министерство на вътрешните работи е внесло предложение в Народното събрание. Предложението е направено от експерти от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и в него е записано за местата с под 5000 поданици да останат по двама чиновници на пожарна.

Целта на Министерство на вътрешните работи обаче е и да бъде спазена друга норма на закона, съгласно която екипите би трябвало да се състоят от по трима пожарникари .

 Снимка 322756
Източник:

Министърът изрази вяра до месец Народното събрание да вземе решение. Той разясни, че предлагането за смяна се преглежда в комисии.

И министър Валентин Радев, и шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов сложиха въпроса за основаването на доброволческо формирование в района , което да оказва помощ на пожарникарите и спасителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР