Министърът на вътрешните работи трябва да поиска оставка на ръководителя

...
Министърът на вътрешните работи трябва да поиска оставка на ръководителя
Коментари Харесай

Борисов поиска оставката на директора на полицията в Габрово

Министърът на вътрешните работи би трябвало да изиска оставка на ръководителя на регионалната дирекция на полицията в Габрово незабавно откакто се прибере в страната, сподели през днешния ден в Дубровник пред публицисти министър председателят Бойко Борисов. Министър-председателя изрази страдание, че напрежението сред българи и роми в града стават в миг, когато в чужбина са той, министър Младен Маринов и основния секретар на Министерство на вътрешните работи

Борисов сподели, че тримата се прибират в България през днешния ден и ще има най-тежки санкции за всички позволили да се стигне до тук. Премиерът има искания към ръководителя на дирекцията в Габрово, тъй като е позволил в града групи младежи да се " вършат на забавни ", като пият на детски площадки и тормозят хората.

" Ако ми бяха докладвали, че имат проблеми, щях да им изпратя 100, 200, 300 служители на реда. Имаме фрагменти, имам всичко ", заключи министър председателят.

В отговор на въпрос Борисов разгласи, че служителите на реда нямат потребност от повече права, с цел да се оправят с закононарушенията, осъществени от роми. " Няма незадържан ром, направил закононарушение. Има такива българи. От 12 хиляди пандизчии 10-11 хиляди са роми ", уточни министър председателят.

Той не скри, че има и заигравания със страховете на хората. " При предходните избори имаше мигранти. Сега няма и се търсят други етнически напрежения ", заключи министър председателят.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7430)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР