Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател взе решение

...
Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател взе решение
Коментари Харесай

Великобритания ще екстрадира Джулиан Асандж в САЩ

Министърът на вътрешните работи на Англия Прити Пател взе решение да бъде екстрадиран в Съединени американски щати създателя на организацията WikiLeaks Джулиан Асандж, заяви ТАСС, като се базира на формален представител на ведомството

" На 17 юни съдът удостовери екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати. Той има правото на нормалния 14-дневен период, с цел да подаде тъжба, заяви " Гардиан ".

В Съединени американски щати 50-годишният австралиец ще бъде съден за най-голямото в историята на страната откриване на секретна информация. По всички обвинявания го заплашва затвор от 175 години. В последните 3 години Асандж се намира в лондонския затвор " Белмарш ".

През април английски съд издаде заповед за екстрадиция на Джулиан Асандж в Съединени американски щати, където са му повдигнати обвинявания в шпионаж и делото бе изпратено на вътрешната министърка на Обединеното кралство Прити Пател, която да реши дали създателят на уеб страницата „ Уикилийкс “ би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати поради разпространение на конфиденциални документи на американското държавно управление.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР