Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер призна, че

...
Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер призна, че
Коментари Харесай

Германия обещава решителни действия срещу ислямофобията и заплахите срещу мюсюлманите

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер призна, че Германия има проблем с ислямофобията, като даде обещание да предприеме по-решителни дейности за битка с този проблем на фона на възходящите закани и ненавист против мюсюлманите .

" В Германия съвсем всеки втори човек се съгласява с ислямофобски изявления и споделям това ясно, ние също имаме проблем с ислямофобията в Германия ", съобщи Фезер пред Германската конференция за исляма.

has problem, admits interior minister
— Millet News (@milletworld)
Обръщайки се към представителите на мюсюлманските общности и мигрантските организации, Фезер съобщи, че държавното управление е наясно с казуса и изследва рекомендациите на специалистите, с цел да предприеме нови ограничения .

" За доста мюсюлмани в Германия опасността да станат жертва на антимюсюлманска офанзива се е трансформирала в всекидневие. Това има пагубно влияние върху възприятието за сигурност на хората, не можем да приемем това ", съобщи политикът от Социалдемократическата партия.

" Всички хора в Германия имат право да живеят в сигурност и да се радват на демократични свободи, което значи, че ще проявим нулева приемливост към враждебността към мюсюлманите, десния екстремизъм, антисемитизма, расизма и други форми на мизантропия ", добави тя.

Germany has Islamophobia problem, admits interior minister
— Yeni Şafak English (@yenisafakEN)
Мюсюлманските общности в Германия оповестиха за внезапно нарастване на ислямофобските закононарушения от ненавист след ескалацията на спора сред Израел и Хамас предишния месец, провокирано от тенденциозното медийно отразяване на последните събития и пропагандата на извънредно десни политици.

С население от над 84 млн. души Германия има второто по величина мюсюлманско население в Западна Европа след Франция. Сред близо 5,3 млн. мюсюлмани в страната 3 млн. са от турски генезис.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР