Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер повтори позицията

...
Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер повтори позицията
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър потвърди позицията си срещу разширяването на Шенген

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер повтори позицията си против разширение на Шенгенското пространство, оповестяват австрийски медии. При посещаване на австрийско-унгарската граница в Клингенбах, провинция Бургенланд, той е декларирал, че обстановката на границата „ е непоносима “ за популацията там и това демонстрира, че „ Шенген в действителност не действа “. Затова няма смисъл системата да се уголемява, е допълнил Герхард Карнер.

Карнер е повдигнал въпроса за изгонване на незаконни мигранти и за подаването на документи за приемане на бежански статут в сигурни трети страни или на външната граница на Европейски Съюз. Фактът, че „ съвсем на всички места “ има вътрешен граничен надзор сред шенгенските страни, демонстрира, че системата не действа, е показал Карнер и е сложил условието Европейската комисия да направи оферти и да се вземе общоевропейско решение за решение на тези проблеми.

В отговор на изказванията преди няколко дни, в които вътрешният министър се разгласи против приемане на България, Румъния и Хърватия, министърът на вътрешните работи на Хърватия Давор Божинович е декларирал на конференция в края на седмицата, че разчита на поддръжката на Австрия за Хърватия, оповестява електронният уебсайт на Астрийското публично радио и телевизия /ОРФ/.

„ Не се е случило нищо изключително “, е декларирал Божинович и е допълнил, че Виена не вижда проблем с Хърватия. „ Още от началото Австрия поддържа приемането на Хърватия в Шенгенското пространство, по този въпрос нищо не се е трансформирало “, е споделил министърът съгласно хърватски медии и е подчертал, че в петък и събота е приказвал с Герхард Карнер. Хърватският министър е допълнил, че Австрия е от тези страни, които ще завоюват най-вече от приемането на Хърватия в Шенген. ОРФ цитира Божинович, че австрийският вътрешен министър е споделил, че „ Австрия в никакъв случай не е имала и няма нещо срещу Хърватия “.

Цитира се и известие на хърватската организация ХИНА, пред която австрийското Министерство на вътрешните работи е декларирало в събота, че изказването на Карнер е направено, с цел да насочи вниманието върху тежкото състояние с незаконната миграция, пред което е изправена Австрия през последните месеци. Освен това е било посочено, че министърът не е загатнал категорично за кои страни се отнася изказването му.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР