Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди полицаи, спасители, служители

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди полицаи, спасители, служители
Коментари Харесай

Калин Стоянов награди полицейски служители и граждани, включили се в откриването на малкия Юлиян 

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди служители на реда, спасители, чиновници на няколко институции, представители на локалната власт и жители, присъединили се интензивно в издирването на 4-годишното момче, което се бе изгубило на 24 януари в региона на Радомир и бе намерено с техните общи старания. " Благодарение на вашата бърза и професионална реакция, дребният Юлиян бе открит и се върна бързо при фамилията си. Вие сте образец за доблестни мъже и дами, обществото има потребност от вас ", съобщи Стоянов.

Министърът награди контрольор Ивета Милошова  в група " Охранителна полиция “, мл. специалист Димитър Илиев, мл. специалист Кирил Кирилов и мл. специалист Бойко Боянов, и тримата чиновници в група " Криминална полиция “ към РУ-Радомир, с огнестрелно оръжие. Наградата е за професионално осъществяване на оперативните дейности, извършени по издирването и установяването на четири-годишното дете.

За оказано подпомагане и помощ на Министерство на вътрешните работи е награден с Почетен знак на Министерство на вътрешните работи кметът на Радомир Кирил Стоев, а с благодарности- чиновници на Горското стопанство, доброволци  и жители - за проявената съпричастност и присъединяване в избавителната акция.

За основаната организация и реализирани високи при извършените оперативни-издирватели дейности за установяването на момчето с парична премия бяха отличени шефът на ОДМВР –Перник старши комисар Милчо Милчев,  началникът на районно управление (на МВР) –Радомир гл. контрольор Павел Джалев и служители от районното ръководство.  От името на наградените старши комисар Милчов благодари на управлението на Министерство на вътрешните работи за видяните старания на сътрудниците му. По думите му дейностите на регионалната дирекция са образец за нараснало гражданско доверие към Министерство на вътрешните работи. Той изрично съобщи, че регионалната дирекция ще продължи да работи за надграждане на това доверие  и запазване на сигурността на хората.

Подарък от министър Калин Стоянов получи и дребният Юлиян.

На церемонията присъстваха  заместител – министрите на вътрешните работи Стефан Христов, Ивелина Дундакова, Кирил Ценкин, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Живко Коцев, зам.-главният секретар Димитър Калганджиев,  чиновници на ОДМВР – Перник, посетители.

Церемонията се организира в Министерството на вътрешните работи, а измежду основни настоящи лица бяха изгубилият си Юлиян и още по-малкото му братче. Юлиян беше открит с леко премръзнали крайници, само че в положително общо положение. След като е чуло приближаването на хора, то е почнало да вика и да плаче. Зарадвало се е на спасителите и е гушнало първия, стигнал до него.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР