Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разговаря с колегата си

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разговаря с колегата си
Коментари Харесай

Демерджиев пред Спасовски за нападението над българския център в Скопие: Казусът трябва да се изясни бързо

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев беседва с сътрудника си от Северна Македония Оливер Спасовски, като измежду тематиките е било и похищението над Културно-информационния център на Република България в Скопие,съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

Разговорът е бил по самодейност на министър Демерджиев. Той настоя за бързо изясняване на случая с похищението над центъра, както и за навреме информиране при развиване на обстановката.

" Този проблем би трябвало да се обясни бързо ", съобщи българският вътрешен министър. От своя страна Спасовски посочи, че по техни данни става въпрос за чисто престъпен случай.

Демерджиев сложи още веднъж и въпроса за зародилото напрежение към честването на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. Той се поинтересува дали Скопие ревизира има ли данни за принуждение над български жители. Оливер Спасовски увери, че сходна инспекция е осъществена и Министерство на вътрешните работи ще получи публично писмо с информация по тематиката.

Вчера стана известно, че посредством странична стена, с щурм незнайни лица са проникнали в пространствата на Българския културно-информационен център в Скопие. Нанесени са материални вреди, по първични оценки и след осъществени оперативно-следствени дейности от полицията е открита неналичието на част от компютърната техника в центъра.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР