Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна днес с

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна днес с
Коментари Харесай

Генчовска обсъди с генералния секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе българското председателство

Министърът на външните работи Теодора Генчовска се срещна през днешния ден с генералния секретар на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ) Роберто Антонионе по отношение на българското председателство на организацията през 2022г.

Това оповестиха от Министерството на външните работи.
Украйна благодари на България за поддръжката
Министърът на външните работи Теодора Генчовска организира работна среща с посланика на Украйна в България Н. Пр. Виталий Москаленко. Два...
Прочети повече
По време на срещата бяха разисквани целите на председателството, които обгръщат области като „ Възстановяване от пандемията ”, „ Засилена съгласуваност ”, „ Младеж ” и „ Местно измерение ”, както и дейностите за тяхното осъществяване.

Министър Генчовска и генералният секретар Антонионе се сплотиха към концепцията акцентът в дейностите на Председателството да бъде насочен към младежите. В този подтекст министър Генчовска означи, че точно младежите са съществени бенефициенти от районното съдействие и от тях зависи бъдещето на нашите общества.

По-късно генералният секретар на ЦЕИ Роберто Антонионе взе присъединяване и в координационна среща на представителите на ведомствата, виновни за осъществяването на целите на председателството. Тя беше ръководена от заместник-министъра на външните работи Ирена Димитрова. Участниците установяваха, че подготовката върви по график и набелязаха ограничения за повишение на неговата видимост.

 
Генчовска: Трябва взаимно да повишим доверието посред ни и да реализираме резултати
Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, в това число на Република Северна Македония, е главен външнополитически приор...
Прочети повече
 

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР