Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отхвърли съветите

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отхвърли съветите
Коментари Харесай

Кулеба за „сделките“ за членство в НАТО: Първо дайте на Русия от своята земя

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отхвърли препоръките на някои " доброжелатели " за териториални отстъпки в интерес на Русия в подмяна на участие в НАТО, съобщи Униан.

Кулеба разяснява тематиката пред публицисти преди започването на първото съвещание на Съвета Украйна-НАТО на равнище министри на външните работи в Брюксел.

" Тези хора би трябвало да предложат на личните си държавни управления да се откажат от своя територия и част от своя народ. И в случай че го създадат, тогава ще съм подготвен да се вслушам в причините им. Но някак постоянно е елементарно да съветваш някого другиго да се съобщи и да прави отстъпки. Първо би трябвало да го създадат със своята страна. " - акцентира Кулеба.

Той уточни, че по време на съвещанието за следващ път ще подчертава пред страните от НАТО какъв брой е значима битката против експанзията на Русия и че Украйна не счита да отстъпва.

" Нашата стратегическа цел – връщане на териториалната ни целокупност в рамките на интернационално приетите граници към 1991 година, остава неизменима и нищо няма да ни спре ", акцентира Кулеба.

По думите му,въпросът за целостта на Украйна визира освен нейната сигурност, само че и сигурността на цялото евроатлантическо пространство. Министърът акцентира също, че обстановката на фронта не е задънена улица.

" Най-добрият метод да избегнете изпращането на ваши лични бойци на война, е да помогнете на страната, която води война. Искам още веднъж да подчертая – Украйна в никакъв случай не е молила за изпращане на американски бойци на бойното поле. Това е кардинален въпрос. Това е, което ни отличава от другите. Нашето дело е доста заслужено – давате ни всичко, което ни е належащо, а ние водиме война. Ние не ви молим да жертвате своите животи. “ - добави Дмитро Кулеба.

Той означи също, че има вяра в способността на Запада да усили производството на оръжия. Няма учредения да се счита, че няма да доближи политическа воля за това, добави Кулеба. Той уточни, че би трябвало да се свърши още доста техническа и професионална работа, която нормално изисква огромно внимание.

" Хората със специфични познания за това по какъв начин всичко работи във връзка с аварийните елементи и веригите за доставки, би трябвало да се съберат и да изяснят нещата. Иначе Европа ще остане беззащитна. " – предизвести Кулеба.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР