Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба призова партньорите

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба призова партньорите
Коментари Харесай

Украйна иска санкции срещу руските компании за дронове

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба прикани сътрудниците по-бързо да наложат наказания на съветските компании, произвеждащи безпилотни летателни апарати и ракети , които се употребяват за всеобщ обстрел на Украйна, заяви осведомителната организация " Украинска истина ".

По думите на външния министър Киев е предал на сътрудниците си лист с 36 компании от съветския военнопромишлен комплекс с молба да наложат ограничавания против тях.

" От този лист, който беше поискано да представим, почтено казано, единствено дребна част от фирмите попаднаха под наказания . Какво виждаме? Непрекъснати ракетни набези, непрекъснати набези с дронове. Почти всеки ден украинците не спят през нощта поради въздушната паника ", съобщи Кулеба на брифинг в Киев.

По думите му, в случай че няма смяна, Киев ще изиска пояснения от съответни страни . " Ще бъде забавно да чуем какви бизнес ползи и политически ползи са застрашени от налагането на наказания против съветските компании, които създават ракети и безпилотни самолети ", сподели той.

Едновременно с изказването на Кулеба, секретарят на украинския Съвет за национална сигурност Олексий Данилов съобщи, че в ирански дронове, атакували украински територии, са открити детайли с генезис страни, които се явяват съдружници на Украйна. Макар и Данилов да не изключва частите да са закупени още преди началото на войната през 2022 година, доколкото дроновете главно са създадени в интервала 2019 - 2021 година , е належащо да се разбере по какъв начин в Руската федерация, без значение от глобите, попадат западни елементи.

Преди няколко дни Олексий Данилов назова най-голямото съветско нахлуване от последните дни " проява на нелепост и непримиримост ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР