Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров призова Европейската

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров призова Европейската
Коментари Харесай

Лавров: Русия очаква от ЕК стопроцентови гаранции, ако иска да получава газ по „Турски поток“


Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров прикани Европейската комисия или да не се меси в изискванията за координиране на едни или други газопроводи, или, в случай че Европейският съюз е заинтригуван да се включи в тях, предоставяйки 100-процентови гаранции за поддръжка.

„ Сега за Западните Балкани интерес може да съставлява още един, нов план - „ Турски поток “. За това по какъв начин сме подготвени да си сътрудничим по този план, сме говорили нееднократно. Ако страните от Европейския съюз са заинтригувани от това, газа по този газопровод да стига на територията на Европейски Съюз, то са нужни 100-процентови гаранции от Европейската комисия, като цяло от Европейския съюз “, сподели Лавров в сряда на конференция след договаряния в Москва с гръцки сътрудници.

Министърът на външните работи на Русия прикани Европейският съюз „ да не се меси в процесите на координиране на едни или други планове, по този начин, както се случи с „ Южен поток “, оповестяват съветските организации.

В отговор на въпрос за проектите за съдействието на Русия с страните от Западните Балкани в енергийния бранш, министърът на външните работи на Русия акцентира, че „ тези проекти най-общо и изцяло зависят от договореностите, които се реализират със съответните страни “.
„ Ако те имат интерес към съответното развиване на енергийното взаимоотношение, ние безусловно ще отвърнем на тази реципрочност, а при подобен политически интерес е също по този начин изцяло допустимо координиране на икономическите параметри “, означи още Лавров.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР