Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров бе домакин

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров бе домакин
Коментари Харесай

Азербайджан и Армения обсъдиха в Москва мирното споразумение между двете страни

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров бе хазаин на тристранна среща с арменските и азербайджанските си сътрудници в Москва, на която бе разисквано мирното съглашение сред двете страни. Арменският министър, и азербайджанският му сътрудник обявиха готовността си да обсъдят всички въпроси по градивен метод, само че демонстрираха сдържаност и прибавиха ангажименти.
Готови сме да помогнем по всички вероятни способи за разрешаване на спора, като използваме експертния си капацитет и положителните си връзки с нашите другари. Надявам се, че ще обсъдим всички тези въпроси в прагматична и градивна атмосфера.
Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия

Министърът на външните работи на Азербайджан Джейхун Байрамов съобщи изтъквам, че " динамичността на преговорния развой е много висока " и че резултатите могат да се смятат за по-ниски от самите договаряния.
Мисля, че ще бъде допустимо да се обменят отзиви и мнения по цялостен набор от въпроси. Традиционно в този формат арменската делегация по принцип се концентрира повече върху разискването на останалите членове от мирния контракт.
Джейхун Байрамов - министър на външните работи на Азербайджан 

Министърът на външните работи на Армения Арарат Мирзоян означи, че " блокадата на Нагорни Карабах " от страна на Азербайджан и последствията от нея на локално равнище ще имат " отрицателни последствия за преговорния развой ".

Арменската страна е тук в градивен дух. Ще продължим договарянията.
Арарат Мирзоян - министър на външните работи на Армения

Припомняме, че през месец май тази година държавното управление на Армения призна Нагорни Карабах за азербайджанска територия. Дипломатическият пробив стана вероятен откакто двете страни се споразумяха за взаимно признание на териториалната си целокупност. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР