Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяар Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяар Османи
Коментари Харесай

Франция подкрепи Северна Македония за ЕС

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяар Османи е провел телефонен диалог с министъра на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан, заяви Българска телеграфна агенция.

Фокусът на диалога беше европейското досие на Република Северна Македония в светлината на актуалното френско председателство на Съвета на Европейския съюз и капацитета на това председателство за прогрес.

Двамата разговаряха и за хода на политическия разговор с Република България и за обстановката в Украйна и по какъв начин това се отразява на страните от Западните Балкани, за стабилността и сигурността на района и Европа като цяло.

По време на телефонния диалог бяха получени ясни и недвусмислени уверения за поддръжката на Франция за готовността на Република Северна Македония за начало на договаряния, както и за ролята на Франция в този развой.

Буяр Османи осведоми Жан-Ив льо Дриан, че Северна Македония е постигнала 100 % сходство с Общата външна политика и политиката за сигурност и акцентира, че европейската вероятност на страната и района е значителен принос за устойчива районна и европейска непоклатимост, написа в прессъобщението от министерството на външните работи на Република Северна Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР