Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел настоя, че

...
Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел настоя, че
Коментари Харесай

Само единен ЕС може да има глас в световните дела, предупреди Германия

Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел настоя, че Европа би трябвало да остане единна, в случай че желае да резервира престижа си, откакто популацията ѝ понижава, Съединени американски щати се концентрират повече върху Азия, а Китай уголемява въздействието си, оповестява " Асошиейтед прес ".

Габриел прикани Европейски Съюз да заобикаля национализма и политиката на " оцеляване на по-силния ", а Европа да играе по-активна роля на международната сцена.

 Германия приветства Макрон за трудовата промяна във Франция и Европейски Съюз
Германия приветства Макрон за трудовата промяна във Франция и Европейски Съюз

Тези промени щели да подтикват Европа стопански

" Ако нашите деца или внуци желаят да имат глас в международните каузи, това ще е общ европейски глас ", посочи Габриел.

По думите му, при бъдещи рецесии Европа може би не всеки път ще има опцията " да чака външните министри на Съединени американски щати и Русия да изготвят пътна карта " и по-късно да се пристъпя към преустановяване на огъня.

Габриел изрази страдание за " обществения дарвинизъм ", с който администрацията на американския президент Доналд Тръмп и някои националисти в Полша подхождат към интернационалната политика, движени от концепцията, че " светът освен е сцена на битка, само че че в края на краищата единствено най-силният има право да живее ".

" Ако Съединени американски щати кажат, че политиката им се основава не на върховенството на закона, а на правото на по-силния, това е рисков образец. Това отслабва Запада, тъй като без Съединени американски щати концепцията за Запада отслабва ", разяснява немският първи посланик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР