Министърът на външните работи на Франция призоваха в понеделник доставката

...
Министърът на външните работи на Франция призоваха в понеделник доставката
Коментари Харесай

Франция призова за спешно отваряне на КПП Рафах към Газа

Министърът на външните работи на Франция приканиха в понеделник доставката на филантропична помощ и напускането на непознати жители от бомбардираната Ивица Газа на десетия ден от войната сред Израел и " Хамас ".

" Тези, които желаят да изоставен Газа, би трябвало да могат да го създадат ", сподели Катрин Колона, призовавайки за отваряне на пропускателните пунктове.

Според Организация на обединените нации един милион души са били разселени в Газа и Колона сподели, че " цивилните би трябвало да бъдат предпазени и главните им потребности задоволени ".

Тя разгласи, че Франция " ще отдели 10 милиона евро за народа на Газа ".

Тъй като дипломатическите начинания не дават огромен триумф, тя сподели, че Париж " приветства самодейността на Египет " за интернационална среща на върха за спора. Тя сподели, че това ще " покаже, че има политически небосвод, който може да вземе поради правото на сигурност на Израел и правото на палестинците на страна ".
 Щетите по контролно-пропусквателен пункт Рафах не разрешават той да работи
Щетите по контролно-пропусквателен пункт Рафах не разрешават той да работи

Те изиграха роля в забавянето на отварянето на контролно-пропускателния пункт

Припомняме, че граничните управляващи не съумяха да поправят вредите , породени от израелските въздушни удари на граничния пункт Рафах от линията Газа към Египет, сподели палестински чиновник пред CNN в понеделник.

Щетите изиграха роля в забавянето на отварянето на контролно- пропускателния пункт, сподели той, като опасенията по отношение на опцията за нови удари в региона " стопират напъните за възобновяване на вредите от предходни въздушни удари ".

Два египетски източника са разказали пред " Ройтерс ", че на огъня в южната част на Газа, което да продължи няколко часа, с цел да се улесни влизането на помощта и евакуацията през Рафах.. " Хамас " също отхвърли да е договаряно помирение.
 Египет: Израел не пуска помощта за Газа
Египет: Израел не пуска помощта за Газа

И двете страни отхвърлят да е постигано помирение в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах

По-рано през днешния ден бе обявено, че контролно-пропускателният пункт Рафах на границата на Египет и Газа може да бъде отворен за няколко часа , с цел да разреши прекосяването на филантропична помощ и някои хора да бъдат изведени от територията.

" Надяваме се, че може да бъде отворено за няколко часа по някое време през днешния ден. Но още веднъж ще би трябвало да изчакаме и да забележим по какъв начин ще се развие ", сподели прессекретарят на Белия дом Джон Кърби пред " Ройтерс ". " Ще продължим да работим доста, доста интензивно по този въпрос. "

От 7 октомври към 2750 души в Газа са били убити от израелски въздушни удари, подхванати като възмездие за нахлуване на бойци на Хамас, което умъртви 1400 в Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР