Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че 4/5 от

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева заяви, че 4/5 от
Коментари Харесай

Захариева: Още няма пълна подкрепа за преговори за еврочленство с Македония

Министърът на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че 4/5 от страните-членки на Европейски Съюз поддържат участието на Македония в Общността. Не се чака обаче на следващия ден на съвета „ Общи въпроси “ да се вземе решение в тази тенденция.
Захариева добави, че позицията на Македония е по-добра от тази на Албания.
„ Подкрепата от доста огромна част - бих споделила четири пети от страните членки на Европейски Съюз, е налице и всички те осъзнават, че в този момент е изкключително значим и сериозен миг, който ще предопредели дали няма да спре процесът и позитивната тенценция, която е почнала на Балканите за промени, за помиряване за решение на дългогодишни въпроси, в случай че не се вземе това решение “, сподели Захариева.
Решение обаче на следващия ден по въпроса надали може да се чака.
„ Имаме още работа да убедим част от страните, които са скептични… Позицията на Македония е по-силна от тази на Албания, само че ние ще предложим и двете страни “ да стартират договаряния за еврочленство, уточни Захариева.
На въпрос кои страни се опълчват на решението за старт на договаряния с Македония българският външен министър отговори: „ Традиционно евроскептичните. Мисля, че би трябвало да поработим още много, с цел да убедим Франция “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР