Министърът на външните работи Екатерина Захариева смята, че българската страна

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева смята, че българската страна
Коментари Харесай

Действахме адекватно при случая с феновете в Хърватия, заяви министър Захариева

Министърът на външните работи Екатерина Захариева счита, че българската страна е работила съответно и е взела всички ограничения при случая със арестуваните почитатели на " Левски " в Хърватия.

В сряда вечерта автомобил на български жители беше опожарен в град Зада, а други ентусиасти бяха нападнати от ултраси на " Хайдук " (Сплит).

" През цялото време освен консулът ни, само че и посланикът са били със арестуваните почитатели на " Левски ". Оказали са подпомагане за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря в действителност на хората ни в Хърватия за съответната реакция ", изясни Захариева.

Стана ясно още, че има арестувани хърватски почитатели, против които се прави следствие за палежа на автомобила.

" Това и по хърватските закони е закононарушение с висока социална заплаха. Имаме и уверението, че следствието ще се извърши във допустимо най-кратки периоди ", разяснява министърът на външните работи.

Министър Захариева изясни още, че след намесата на посланика в Хърватия е направено опровергаване на най-необективно отразените събития в хърватските медии.

" Моят апел е поддръжката да се показва на трибуните. Границата беше премината и от двете страни. Не са приятни такива произшествия. Българската страна се намеси съответно ", разясни министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР