Министърът на туризма Зарица Динкова бе сред основните лектори на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова бе сред основните лектори на
Коментари Харесай

Зарица Динкова от Италия: Туризмът е повече от услуга, той е и дипломация

Министърът на туризма Зарица Динкова бе измежду главните лектори на първия Международен туристически конгрес в Италия , поставящ акцент върху мира и сигурността и осъществен под патронажа на премиера Джорджия Мелони, оповестиха от министерството.

Тезите на българския министър за ролята и бъдещето на туризма срещнаха поддръжката на сътрудниците й от Европейски Съюз. Динкова за следващ път отбрани влизането на България в Шенген и очерта вероятностите пред бранша.

“Солидарността е основна. Това е моделът на общия ни триумф в бранша. Да се съсредоточим върху това, което ни свързва, и действаме обединени. Заедно в Шенген, евро зоната, разширение на единния европейски пазар. Нашата история е взаимосвързана, нашето бъдеще е взаимозависимо ”, акцентира Динкова.

По думите й туризмът е доста ефикасен инструмент за въздействие и позициониране, за надграждане над военната и икономическа мощ на една страна посредством по този начин наречената мека дипломация.

“Няма туризъм без мир и сигурност. Да завладеем сърцата на хората с достоверност, просвета, археология, кулинарията – това е същинска мощ. Силата на туризма. Трябва да надграждаме националните ни марки, само че и да работим в посоката на основаването на комбинирани артикули, за увеличение на привлекателността на Европейски Съюз като бранд в една все по-коркурентна световна среда ”, означи министър Динкова. Тя бе безапелационна, че развиването на резистентен туристически артикул не е въпрос единствено на национална или локална политика, само че и на интернационално партньорство, а създаването на общ туристически артикул с марката Европейски Съюз ще усили доста броя на туристите.

Събитието , на което участваха и водещи министри от италианското държавно управление, които са тясно свързани с подготовката на нови фрагменти в областта на туризма, бележи позиционирането на бранша в центъра на държавните политики, със съответното съществено нарастване на финансирането му.

“Защото взаимосвързаността и въздействието на туризма върху останалите сфери на стопанската система, а и на връзките сред страните е голямо ” , съобщи пред тях Зарица Динкова.

„ Визия, деяние, бъдеще са трите основни думи на това събитие “, означи от своя страна министър Даниела Сантанче.

“Трябва да насочим светлината на прожекторите към достиженията в бранша ни, само че и да стартираме да планираме дружно сегашното и бъдещето, като вземем поради провокациите и опциите ”, акцентира Сантанче.

Във форума се включиха още министри на туризма от водещи дестинации, президентът на Сената Игнацио Ла Руса и президентът на район Пиемонт Алберто Чирио, както и представители от света на бизнеса и разнообразни асоциации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР