Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Лондон с

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Лондон с
Коментари Харесай

Ангелкова се срещна в Лондон с министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна в Лондон с Мехмет Ерсой, министър на културата и туризма на Република Турция. Те разискаха вероятностите пред туристическия отрасъл по време на най-голямото интернационално туристическо ревю за експерти World Travel Market (WTM). оповестяват от Министерството на туризма.
Турция попада в топ 5 на пазарите за входящ туризъм за България, акцентира министър Ангелкова.

Тя добави, че за интервала януари-септември на тази година над 492 хиляди турски жители са посетили страната, като се регистрира растеж от съвсем 2% по отношение на същия интервал на 2017 година През предходната година туристическите визити от Турция са повече от 636 хиляди и се следи нарастване от 12,5%.
Министър Ангелкова обясни още, че с изключение на за лятна отмора огромна част от жителите на Турция идват у нас и през зимата. За интервала декември 2017 година – март 2018 година 213 477 хиляди турски посетители са пристигнали у нас, като регистрираното нарастване по отношение на месеците декември 2016 година – март 2017 година е в размер на 14,4%. Министър Ерсой удостовери, че ползата на турските жители към зимните ни курорти пораства с всяка минала година.

Двамата министри разискаха идната работна среща сред двете страни на 14 ноември, на която ще бъдат разисквани решения за увеличение на туристопотока сред България и Турция. Те се договориха да бъде проведена среща в Турция с най-голямата организация на туроператорите.

От своя страна министър Ерсой съобщи, че ще разчита двете прилежащи страни да продължат ползотворното си съдействие в туризма. Той добави още, че ще поддържа и спомага за организирането на всевъзможни начинания, които ще допринесат за сполучливото развиване на бранша в района.

Относно създаването на „ Балкански маршрут “ министрите се сплотиха към мнението, че този артикул ще е от изключителна изгода за привличането на туристи от далечни дестинации и в двете страни. Според тях е от основно значение да се предлага добър и първокласен артикул, който да отговоря на потребностите на посетителите от отдалечени страни като Япония и Китай. Министър Ангелкова напомни, че основаването на „ Балкански маршрут “ бе инициирано и подкрепено на срещата на високо равнище на министрите на туризма на държавите-членки на Европейски Съюз „ Туризъм и стопански напредък “, проведен в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР