Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с посланика на Германия

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с посланика на Германия
Коментари Харесай

Министър Ангелкова разговаря с посланика на Германия у нас Н. Пр. Кристоф Айххорн

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с посланика на Германия у нас Н.Пр. Кристоф Айххорн. Двамата разискаха прекратяването на активността на туроператора „ Томас Кук “ – Германия. Министър Ангелкова уведоми дипломата, че екипи на Министерството на туризма са на място в Слънчев бряг и Златни пясъци и спомагат за безпроблемното прибиране на туристите по домовете им. Всеки екскурзиант би трябвало да получи подпомагане, уповавам се гостите ни още един път да се уверят, че България е гостоприемна страна, акцентира тя.

Министър Ангелкова посочи, че Германия е извънредно значим туристически пазар за България. Тя осведоми също, че в най-близко време следва нейна аудиенция във Федералната република. Ще бъдат извършени диалози с немските управляващи и с представителите на други огромни туроператори, които водят немски туристи в България.

Страната Ви е извънредно приветлива и гостоприемна и това е безспорната истина, не любезности от посланик, съобщи Н. Пр. Айххорн. Той добави, че България е в топ дестинациите за немските туристи и те желаят да са тук още веднъж. Посланикът увери, че застрахователят „ Цюрих иншурънс “ е декларирал, че разноските на туристите ще бъдат покрити напълно. Той сподели също, че в консулството има основана гореща линия за немските туристи и положителната вест е, че на него има единични позвънявания. Няма суматоха, работи се професионално, акцентира той. Германското държавно управление е взело решение да поддържа немския авиопревозвач „ Кондор “, стана ясно от срещата.

Министър Ангелкова изиска подпомагане от немска страна за стъпките, които би трябвало да се подхващат за отбрана ползите на българския туристически отрасъл съгласно условията на немското законодателство.

Много е значимо по какъв начин гостите ще се върнат вкъщи, за нас е от извънредно значение чувството на всеки екскурзиант, това е имидж за нашия туризъм и работа за развиването му в вероятност, сподели министър Ангелкова.

По-късно през днешния ден министър Ангелкова се срещна в наличието на дипломат Айххорн с икономическа делегация от немската провинция Мекленбург-Предна Померания, водена от държавния секретар за туризъм в Министерството на стопанската система, труда и опазването на здравето на провинцията Щефан Рудолф. Той благодари сърдечно на екипа на министър Ангелкова за помощта, която оказва за превъзмогване на усложненията с немски туристи след банкрута на „ Томас Кук “.

Министър Ангелкова поздрави гостите и посочи, че пазар Германия е измежду най-важните за входящия туризъм на България и високо цени партньорството с институциите и бизнеса от Федералната република. Тя осведоми и тях, че специалисти от министерството оказват помощ на място в хотелите на туристи, изпратени от „ Томас Кук “, и изрази вяра, че макар рецесията с общи старания взаимният интерес на туристи от двете страни ще продължи да бъде висок.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР