Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на най-голямото

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на най-голямото
Коментари Харесай

Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо ревю в Мадрид - FITUR.

Форумът е предопределен главно за експерти и е вторият по значителност в света след ITB в Берлин, оповестиха от МТ. Той се организира от 17 до 21 януари, като първите три дни са предопределени единствено за представители на бранша и срещи сред бизнес организации от разнообразни страни. В последните два дни достъпът ще е отворен и за самостоятелни гости и туристи.

България взе участие с информативен щанд, ситуиран на повече от 80 кв. м, и главен акцент в представянето ни са естествените и културни забележителности, с които страната разполага. Посетителите и експертите от Испания се интересуват от опциите за разглеждане на църкви и манастири, както и естествени забележителности. Също търсени артикули са свързани с адвенчър турове - рафтинг, скално катерене и преходи в планината. Освен че ще могат да се срещнат с разнообразните благоприятни условия за туризъм в България, в последните два дни на форума посетителите ще могат и да дегустират обичайни български виновност.

В интервала януари-ноември 2017 година задграничните туристи от Испания у нас нарастват с повече от 37 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година и надвишават 77 хиляди, сподели министър Ангелкова при откриването. Тя посочи, че страната е измежду водещите 30 пазари за входящ туризъм в България, а от страните от Европейски Съюз се подрежда на 11-о място. Българите, които са пътували към Испания в интервала януари-ноември 2017 година са близо 160 хиляди и се отбелязва растеж от 24% спрямо година по-рано.

Заедно с Министерството на туризма на българския щанд вземат участие и 10 компании, които оферират пътувания главно с културно-историческа устременост. Интересът на бизнеса към ревюто тази година се ускорява и броят на фирмите нараства.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР