Министърът на туризма Христо Проданов отправи покана на своя колега

...
Министърът на туризма Христо Проданов отправи покана на своя колега
Коментари Харесай

Проданов към посланика на Саудитска Арабия: Нашата цел е туризмът да стане водещ икономически сектор

Министърът на туризма Христо Проданов насочи покана на своя сътрудник Ахмед Ал Хатиб, министър на туризма на Саудитска Арабия, да посети България и да се запознае с нейните благоприятни условия за разнообразна отмора и развлечение по българското Черноморие, зимните скикурорти, културно-историческото завещание, бално и спа туризма на среща с Н. Пр. Халил Камал Факих, дипломат на Кралство Саудитска Арабия в България.

Туризмът в България се развива с бързи темпове и измежду нашите цели е да продължим да развиваме и надграждаме двустранното съдействие със Саудитска Арабия, сподели министър Проданов. България дава отлични условия за балнео- спа и рехабилитационен туризъм, a природата е подарила на страната ни огромно благосъстояние - естествените минерални извори.

Министър Проданов показа, че за ускорение на връзките сред двете страни ще способства извънредно доста и предстоящото пускане на първата постоянна самолетна линия София-Рияд, която в следствие ще бъде надградена и с въздушни полети от други градове на Кралство Саудитска Арабия.

Н. Пр. Халил Камал Факих показа с българския министър, че има деклариран сериозен бизнес интерес от страна на Саудитска Арабия за вложения в родния туризъм. Добави, че има доста положителни усещания от България и вижда огромен капацитет в туристическия бранш. Законът за туризма дава право на българския министър на туризма да подкрепя активността по привличане на вложения и спомага за осъществяване на планове за стабилно и уравновесено развиване на туризма на национално, районно и локално равнище, в това число за построяването и развиването на инфраструктурата, обвързвана с туризма, бе безапелационен министър Проданов.

Посланикът на Саудитска Арабия предложи да се приготви и подпише съглашение за съдействие в региона на балнео и спа туризма сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на здравеопазването на Кралство Саудитска Арабия.

Важен въпрос, който беше разискван на срещата касае облекчение на процедурите при издаване на визи, което ще спомогне и за развиването на въздушния превоз и сполучливата работа на авиолиниите сред България и Саудитска Арабия.

Министър Проданов показа и че е впечатлен от плана „ Визия 2030 “, почнал през 2016 година, който има за цел да диверсифицира стопанската система в Саудитска Арабия и тя да има и други източници на облага с изключение на от нефт, а туризмът да е водещ бранш. Ние също имаме за цел туризмът да стане водещ стопански бранш в България, добави министърът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР